Omgeving

0529

Tussen de rivier de IJssel en het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ligt Hof van Salland.

Salland is een streek met gezellige dorpen en de oude Hanzestad Deventer, met monumentale boerderijen, statige landhuizen, romantische kastelen en gerestaureerde molens. Een authentiek stukje Nederland waar het goede bewaard is gebleven met een geheel eigen charme en karakter. In Salland is veel afwisselende natuur; weidse uiterwaarden, een prachtig coulissenlandschap, een bosrijke heuvelrug, mooie natuurreservaten en bloeiende heidevelden.

Door het afwisselende landschap van glooiende heuvels, dichte bossen en bloeiende heidevelden waan je je in een compleet andere wereld.

 

Wandelen 

Maak eens een lange wandeling door het gebied bij de unieke Archemerberg en Lemelerberg.

Zelfs het Pieterpad komt langs Hof van Salland. ( http://www.pieterpad.nl )  Deel 1 kaart 37. 

Fietsen

Het gebied is helemaal ingericht op fietsen met wel 400 kilometer fietspad! Maak een tochtje langs het oude en karakteristieke Overijssels Kanaal of de IJssel. Binnen een straal van 15 kilometer vindt u tal van sfeervolle dorpen, waaronder Ommen, Raalte, Heino, Nijverdal en Hellendoorn. Fietsen niet mee? Geen punt! Deze kan je op het vakantiepark huren. 

Cultuur

In de omgeving is veel cultuur bewaard gebleven. Met monumentale boerderijen, statige landhuizen, romantische kastelen en gerestaureerde molens zijn er volop bezienswaardigheden. Gezellige steden als Ommen, (ca. 10km) Deventer (ca. 32 km.) en Zwolle (ca. 29 km.) zijn ook absoluut een bezoek waard.

Mag het van u nóg actiever, dan is een dagje Avonturenpark Hellendoorn http://www.avonturenpark.nl  een echte aanrader!

Het gloednieuwe vakantieresort Hof van Salland sluit naadloos aan bij deze schitterende omgeving. 

Golfbanen: drie prachtige golfclubs in de omgeving. 


 

De Hooge Graven (18 holes)  http://www.hoogegraven.nl

Hessenweg Oost 3a, 

7735 KP Arrien 

0529 455 999

In Arrien nabij Ommen ca. 15 autominuten

Even ten noorden van Ommen, aan de rand van het Ommerbos in het buurtschap Arriën, ligt één van de mooiste bosbanen van ons land. De golvende greens en fairways van Golf & Country Club Hooge Graven worden omsloten door loof- en naaldbomen en vormen samen een prachtig decor voor het clubhuis met haar ruime terras.

 

De Sallandsche Golfclub (18 holes) “De Hoek”   http://www.sallandsche.nl ca. 30 autominuten

Golfweg 2 

7431 PR  Diepenveen 

Secretariaat 

tel: 0570 - 59 32 69 

secretariaat@sallandsche.nl

De Sallandsche Golfclub 'de Hoek' kent een historie van ruim 75 jaar.

Het begon allemaal in 1928 met een oefenveld in Schalkhaar op initiatief van enkele industriëlen uit Deventer. De families Van der Lande en Ankersmit hebben hierbij een grote rol gespeeld.

In 1933 werd een 9 holes baan in Diepenveen aangelegd op een gedeelte van het terrein van Ankersmit's Katoenfabrieken: landgoed De Hoek.

De officieuze opening van de Sallandsche Golfclub 'de Hoek' was op 8 september 1934. De Sallandsche vormde de zestiende golfclub in Nederland. In 1989 is de 9 holes baan uitgebreid naar een 18 holes baan.

 

Golfclub Wierden "de Koepel"  http://www.golfclubdekoepel.nl  26 autominuten. 

Rijssensestraat 142-A, 

7642 NN Wierden 

0546 574 070

Deze mooi gelegen en interessante 18 holes par 70 baan vindt u aan de provinciale weg tussen Rijssen en Wierden. Zij zijn een gastvrije club waar nieuwe leden en gastspelers van harte welkom zijn. Laat u verrassen door de Twentse gastvrijheid. 

 

Boerengolfboerderij De Wolf  http://boerengolfboerderij.nl

Coevorderweg 28

7737 PG STEGEREN

Telefoon: 0529457287

Boerengolfboerderij De Wolf

Speel een heerlijk partijtje ‘boerengolf’. U kunt hier ook terecht voor een aantal andere activiteiten, zoals een workshop klompschilderen, een bezoek aan het maïsdoolhof en het maken van huifkartochten.

 

Attractiepark Slagharen  http://www.slagharen.com

Zwarte Dijk 37

7776 PB SLAGHAREN

Telefoon: 0523683000 


 

Avonturenpark Hellendoorn  http://www.avonturenpark.nl

Luttenbergerweg 22

7447 PB HELLENDOORN

Telefoon: 0548-655555

 

Bakkerij- en IJs museum  http://www.bakkerij-ijsmuseum.nl

Dorpstraat 49

HELLENDOORN